New user registration is currently disabled due to spam abuse / Регистрация новых пользователей в настоящее время приостановлена из-за злоупотреблений спаммерами

Developer Builds (for testing)

General discussion

Can thin space characters behave as no-break spaces in GD?

Postby bradm » Fri Jun 13, 2014 6:32 pm

Hi, Abs62,

Thank you so much for the latest build!

Besides the normal space (U+0020) and the no-break space (U+00A0), there are several other "thin space" characters in digital typography (eg. U+2006, U+2009). French texts usually put "no-break spaces" inside « », in front of question-marks (?), colons (:), and semicolons (;). GoldenDict does a great job of respecting this behavior at the end of the lines.

My question is the following: is it possible to customize the behavior of "thin space" characters, such as U+2006 or U+2009, in the "article-style.css" file, in order to behave as non-breaking, as well?

I have been trying to find an answer in the Inspector, but with no luck. Thanks.

Best wishes
bradm
 
Posts: 49
Joined: Tue Jul 26, 2011 5:34 pm

Re: Developer Builds (for testing)

Postby pesgd » Sun Jun 15, 2014 3:01 am

just found out GD v.394 will handle wildcards and question marks, that´s awesome!!! Thanks, developers! :P
pesgd
 
Posts: 56
Joined: Wed Dec 19, 2012 3:10 am

Re: Developer Builds (for testing)

Postby Abs62 » Thu Jun 26, 2014 4:31 pm

goldendict-1.5.0-RC-409-gc35dcbe(EXE+help).7z - built-in help implemented.
For using over EA build 1.5.0-RC-394-g141703a.
Abs62
 
Posts: 627
Joined: Mon Jun 14, 2010 11:51 am

Re: Developer Builds (for testing)

Postby pesgd » Thu Jun 26, 2014 6:27 pm

Abs62 wrote:goldendict-1.5.0-RC-409-gc35dcbe(EXE+help).7z - built-in help implemented.
For using over EA build 1.5.0-RC-394-g141703a.


hmm... I got an error message here, windows 8.1 update 1 asks for libeb.16.dll. later I´ll test it on a win7 pc.
pesgd
 
Posts: 56
Joined: Wed Dec 19, 2012 3:10 am

Re: Developer Builds (for testing)

Postby Abs62 » Thu Jun 26, 2014 7:14 pm

pesgd wrote:hmm... I got an error message here, windows 8.1 update 1 asks for libeb.16.dll. later I´ll test it on a win7 pc.

EA build 1.5.0-RC-394-g141703a contains libeb-16.dll.
Abs62
 
Posts: 627
Joined: Mon Jun 14, 2010 11:51 am

Re: Developer Builds (for testing)

Postby pesgd » Fri Jun 27, 2014 1:04 am

Abs62 wrote:
pesgd wrote:hmm... I got an error message here, windows 8.1 update 1 asks for libeb.16.dll. later I´ll test it on a win7 pc.

EA build 1.5.0-RC-394-g141703a contains libeb-16.dll.


I think I made some mistake when extracting/replacing the files from EA 409 over EA 394 in Program Files x86, but now I have sorted it out, by extracting the files to a non-system folder, then copying and replacing the old ones. Thanks. :)
pesgd
 
Posts: 56
Joined: Wed Dec 19, 2012 3:10 am

Re: Developer Builds (for testing)

Postby veole » Mon Jun 30, 2014 3:46 am

Why are sqldrivers needed?
veole
 
Posts: 14
Joined: Fri Apr 20, 2012 3:09 pm

Re: Developer Builds (for testing)

Postby Abs62 » Mon Jun 30, 2014 7:44 am

veole wrote:Why are sqldrivers needed?

.qch files are databases which contains html files, images, indexes etc.
Abs62
 
Posts: 627
Joined: Mon Jun 14, 2010 11:51 am

Re: Developer Builds (for testing)

Postby bt4baidu » Tue Jul 01, 2014 3:00 am

Hi,

I'm making a mdict(.mdx) dictionary and trying to use javascript to make it a little funny.
I tried to put the script file in .MDD and add the following in every mdx-entry:
<script src="j.js" type="text/javascript"></script>
but it doesn't work.

I checked the html-page generated by goldendict,
it seems that GD need to translate every resource file's path that is placing in .MDD firstly like this:
<link rel="stylesheet" href="aaa.css">
TO
<link rel="stylesheet" href="bres://bc3bdd395c273850f7e10e8d2ef7bb25/aaa.css">

But GD doesn't do the same path-translation upon my j.js file which is also placing in .MDD file.
I guess that's the problem, it cannot find j.js.

Could anyone fix this problem?
Thanks a lot.
Last edited by bt4baidu on Thu Jul 03, 2014 11:26 am, edited 2 times in total.
bt4baidu
 
Posts: 8
Joined: Tue Jul 01, 2014 2:17 am

Missing context-menu "Edit" under Win 8.1

Postby bradm » Thu Jul 03, 2014 11:01 am

Hi,

I can't get the right-click context-menu "Edit dictionary" under Windows 8.1 as I can under Windows 7. I have the same GD configuration and editable DSL files on both computers (build 409). Have I missed something or is it OS specific?

Thanks.
bradm
 
Posts: 49
Joined: Tue Jul 26, 2011 5:34 pm

PreviousNext

Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests